Archive for august 2011

Whatever.

vineri, 19 august 2011 § 1


Nu ştiu ce vreau,să mă bucur pe mine sau să mă întristez,dar ceva e sigur,vreau să realizez şi să privesc asta ca pe un fapt împlinit,nu ştiu cine sunt. Nici măcar nu ştiu cine vreau să fiu! Nu ştiu nici personalitatea mea. Urăsc oamenii şi aglomeraţia,dar iubesc omul,aşa cum l-a făcut natura,cu personalitate,perfect. Am petrecut atîţia ani din viaţă urînd tocurile pentru ca acum să ajung să le port,şi chiar să-mi placă.
Am fluturi în stomac cînd aud de cine romantice şi de sentimente,de iubire,dar o altă parte din mine continuă să ţipe "asta nu-i de mn. Bred." Îmi place cînd văd pe drum o femeie aranjată,într-o rochie de cocktail cu nişte pantofi simpli şi un coc lejer,dar în acelaşi timp nu aş schimba pe nimic frizura mea şi pantalonii scurţi din jeans. Uneori vreau să mă îmbrac şi io ca restu în fustă,bluză,păr desprins,tocuri şi go,alteori îmi las la vedere sidecut-ul,iau căştile, maioul cu umerii lăsaţi şi blugii rupţi şi nu mă fîstîcesc deloc de la privirile mai răutăcioase care mi se aruncă.

Chestia e că,nu prea mă pot "apredeli",nu pot alege cine şi cum vreau să fiu. Lumii îi place şi eşti acceptat mai uşor în societate dacă eşti simplu,eşti băiat-gentelman şi tricouri,fată-sfioasă şi rochii. Şi ar fi uşor dacă aş trece şi eu pe unda asta,aş deveni mai feminină,n-aş glumi atît de mult,n-aş fi atît de directă şi etc. etc. Poate chiar m-aş plăcea mai mult. Dar pe de altă parte nu vreau să mă pierd în mulţimea de păpuşi frumos machiate şi care se consideră inteligente pentru că învaţă la o şcoală bună şi care sunt întreţinute de tata cu bani.

Şi ca de obicei,oamenii normali au dileme unde să plece în concediu,eu însă nu pot înţelege cine sunt.

Poate cînd 'oi creşte mare.

Plus optşpe'

joi, 18 august 2011 § 10


Şi te învîrţi în camera pe care o vezi prima dată,dar în care trăieşte de vro 5 ani. Şi-ţi vine să înjuri,singur neştiind de ce. Şi o vrei pe ea. O vrei mai mult decît creierul tău e în stare să proceseze. Vrei s-o priveşti. Nu vrei s-o fuţi. Vrei s-o priveşti. Vrei s-o mîngîi pe păr şi s-o săruţi pe frunte.

Şi-ţi mai aprinzi o ţigară pe care o fumezi aproape dintr-un foc. Şi te aşezi pe pat să te gîndeşti. Să te gîndeşti la lume. Da dă-o-n pulă de lume. Te gîndeşti la cît de mizerabil eşti. Găseşti prin buzunar portofelul cu 7 lei de unu şi înjuri şoferul de autobuz şi rîzi că nu-ţi ajunge nici de-o bere. De fapt,ce-ţi trebuie ţie berea. Ţi-e cald,te sufoci. Te dezbraci de maiou şi rămîi în blugii ăia vechi pe care maică'ta îi urăşte şi pe care a încercat de vro 10 ori să ţi-i arunce,dar tu îi iubeşti,fiecare tăietură înseamnă pentru tine ceva. Şi încerci să te mai minţi odată pe tine,cum că nu-ţi pasă de lume. Îţi pasă,şi tocmai ai terminat înc-o ţigară.

Vezi chitara prăfuită într-un colţ,n-ai pus mîna pe strune de cînd...de atunci de cînd a plecat ea. Şi-ţi plăcea muzica. Acum,dă-o-n măsa de muzică. Şi nu că ai fi trist din cauza ei. E o curvă. Cui dracu îi trebuieşte curva aia? Ţie.

Şi ce-o să faci mai departe? Eşti fără de speranţă. Făr'de viitor. Mai deschizi odată portofelul,acum calculezi dacă-ţi ajunge de pîine şi de ceva să-ţi calmeze foamea. N-ai mîncat de...de mult. Dă-o-n pulă de mîncare. Îţi iei ţigări.

Şi continui să scoţi fum gros pe nări,şi Rolling Stones continuă să cuprindă camera cu sunete care te duc aproape de orgasm. Cît de tare îţi plăcea să fredonezi piesele lor.

Şi acum stai patetic pe canapea şi fumezi gîndindu-te dracu' ştie la ce. Şi chiria,tre' să vie propietara după chirie săptămîna asta.

Şi te gîndeşti din nou la ea. Şi nu,nu vrei s-o fuţi. Vrei s-o priveşti. Vrei s-o mîngîi pe păr şi s-o săruţi pe frunte.

Mă rog.)

miercuri, 17 august 2011 § 9

 
     Mîncăm îngheţată cu linguriţe mici pentru că ne pare că e mai puţină, dansăm prin casă în lenjerie şi cîntăm la toate obiectele care amintesc cumva de forma microfonului, tresărim la simţul unui parfum care ne place și spunem nu atunci cînd am vrea să strigăm din toate puterile "da".

Facem mutre haioase în oglindă, ne facem barbă din spumă în duş, avem obsesii de scurtă durată care ne fac să ne simţim pline de viaţă, pornim muzica în căşti şi ne imaginăm că suntem într-un film, punem ochiul pe băieţi în autobuz şi încercăm să le atragem cumva atenţia, dar în același timp ne fîstîcim şi ne ruşinăm de la priviri interesate.

Putem să înjurăm doar dacă e vorba de păr sau unghii rupte,ne emoţionăm pînă în vîrful urechilor cînd el ne zîmbește ,ne strecurăm printre oameni pentru că nu ne place aglomeraţia, suntem mai romantice decît toate filmele siropoase adunate şi înmulţite.

Suntem delicate pe dinafară şi puternice înăuntru. Suntem libere şi în acelaşi timp mereu ţintuite la pat de iubire.

Suntem de pe altă planetă,suntem speciale,suntem pe cale de dispariţie şi asta ne place. Suntem femei.



Sau,mă rog. În devenire.

Afişele,mama lor de afişe!

luni, 15 august 2011 § 8

  Cred că fiecare om din ţărişoara asta deja ştie şi,desigur,s-a dat şi el cu părerea la marea problemă a zilelor noastre. Nu,nu criza mondială,nu salarii de căcat,nu pensii mizere,nu drumuri distruse ci reclama la colanţi. Şi toate astea pentru că a ieşit odată o muiere complexată şi virgină în a 3 pakalenie care a spus că pe ea o intimidează panourile publicitare cu femei în colanţi. De ce dragă? Îţi aminteşte numărul pe care ţi-l arată ţie cîntarul,sau ce alte motive ai?

Că unele dintre panouri sunt indecente pot să fiu şi io de acord,chiar dacă mai mult de nişte picioare frumoase,dezgolite,nu se arată nimic. Băăi,voi vedeţi în ce fuste merg pe drum "domnişoarele" de la 15 ani în sus? Asta e indecent frate,nu picioare cu colanţi!

Şi hai că la capitolul decenţă/indecenţă ne-am cam lămurit,dar ce treabă,nu,trebuie alt ton,ce treabă au aici drepturile femeii? Dragă muiere virgină şi complexată,vreau să te anunţ că femeile sunt concediate doar din pricina faptului că le-a făcut mama cu alt fel de puţă,femeile sunt violate şi bătute doar pentru că sunt mai slabe decît bărbaţii,soţiile sunt lovite şi apoi sărutate ca mai apoi să fie iar lovite,femeia în societate e privită ca o fiinţă fără de apărare şi cu o inteligenţă mai slabă,femeile sunt impuse să presteze servicii cu ce le-a dat mama mai bun pentru a obţine ce vor să obţină,şi tu,capro,te legi de reclame la colanţi? Să fim serioşi,reclame la colanţi?

Cum dracu încalcă drepturile femeii,o poză cu o femeie? De fapt nu cu o femeie ci cu picioarele unei femei! Sunt colanţi dragă,nu mănuşi,cum să le facă reclamă? "Le văd copii". Şi ce? Adică,o să aibă traumă psihologică de la nişte picioare? Copii te aud în fiecare seară în dormitor,şi văd că e sănătos.

Domnilor,să privim în miezul situaţiei. Firma îşi face treaba,cu poze-da,în ipostaze sexy-da,încalcă vreun drept al vreunei muieri virgine şi complexate-nu.Şi gata.

Şi cînd le văd pe astea care vor să aducă "dreptatea" în lume şi rag la fiecare pas că li s-a încălcat vreun drept mi-e greaţă. Păi doamno,bărbaţilor cîte drepturi li se încalcă cînd îţi oferă locul în autobuz,sau cînd îţi duce pungile grele? Dar pentru drepturile frigiderelor cine se va lupta mă! Le arată săracele,deschise,închise,şi culmea,le vînd încă! Imposibil! Săriţi bă!

Şi cum anume vreţi voi să fiţi tratate ca de la egal în societate? O să vă pierdeţi după prima zi de tratare la egal,ca pe un bărbat. Dacă totuşi vreţi să nu mai fiţi discriminate,nu ţipaţi la toate colţurile drepturile voastre,ci doar încercaţi să aveţi o personalitate care să merite acea tratare de la egal pe care o doriţi atît de mult.

Trăim în Moldova,şi asta ne ocupă tot timpul.


Tu ştii?

§ 6

  Ştii sentimentul ăla cînd e 31 decembrie spre 1 ianuarie,sau 1 septembrie,sau data de 1 a fiecărei luni,sau ziua de luni a săptămînii cînd te trezeşti şi spui "Fuck it bitches,de azi totul va fi diferit!"....şi nu e.

Ştii?

Ap iaca aşa vreau şi eu de la 1 septembrie. Vreau ca totul să fie altfel. Nu vreau să schimb lumea,vreau să mă schimb pe mine. Vreau să devin mai puţin impulsivă,şi poate nu aşa de directă,vreau să pot în sfîrşit accepta "turma" şi să nu le reproşez mereu cît sunt de falşi şi ....iaca iară înşep! Nu treb' aşă să fac. Vreau să încerc să mă schimb,să privesc lucrurile altfel,să-mi curăţ karma :D

Voi ce vreţi să schimbaţi odată cu data de 1?