gospodi upasi

marți, 29 octombrie 2013 § 8

    Știi ce mă enervează pe mine?

Pe mine mă enervează oamenii proşti. Dar vă rog, să nu omitem faptul că "proşti" are atît de multe sensuri încît nici oamenii deştepţi nu le pot explica pe toate. Oamenii proşti sunt oamenii care nu ştiu cînd să tacă, şi cînd să vorbească. Sunt ăia care nu-şi ţin gura nici cînd lumea din jur îi imploră s-o facă.

Oamenii proşti sunt oamenii care-şi aleg singuri toate activităţile în care vor să se implice, apoi se plîng că nu au timp şi că le este greu.

Oamenii proşti sunt cei care stau cu o tabletă în mînă şi povestesc despre tusa de asară di la Cocos şi despre cum acolo era "p'zda şeia de X care aşă-i de pafosnaia". E îi pafosnaia. Tu nu eşti. Ea e.
Am observat chestia asta în caracterul moldovenilor. La noi TĂŢ îs pafosnîe. Da eu nu-s. Nu. Eu nu-s.

Eu recunosc, da eu îs pafos. Avînd în vedere faptul că atunci cînd unui om îi place să se îmbrace bine, se machiază dimineaţa pentru ca să arate respectabil şi curat, îşi permite să mai iasă din cînd în cînd în oraş, vizitează localuri care-i plac şi alege în loc de obişnuita bere poate 2-3 shoturi de tequila - tu eşti pafos,
eu declar, oficial, la data de azi - eu-s pafos.

Oamenii proşti sînt oamenii cărora le pare că fără strelşi şi fard violet - ziua nu poate începe. Oamenii proşti sunt cei care nu învaţă pentru că nu le trebu. Cum p'la mea poate ceva, în general, să nu-ţi trebuiască în viaţă? Omul trăieşte pentru ca să înveţe. Du-te la cursuri, interesează-te, citeşte, nu te axa doar pe un domeniu, fă-ţi viaţa mai interesantă.

Oamenii proşti sunt cei care preţuiesc prietenii mai mult decît pe mama.

Prost, înseamnă să te uiţi dimineaţa pe fereastră şi să nu te gîndeşti de cîteva ori că dimineaţa e un nou început.

Oamenii proşti sunt cei care nu mănîncă ciocolate, tort şi prăjituri de la bunica, pentru ca să nu pună kilograme pe ei. Cei care întreabă "unu?" cînd transmiţi 5 lei în rutieră, cei care susţin că limba în care vorbim noi se numeşte "moldovenească", cei care au spus macăr odată în viaţa fraza "tu ştii şine-i tata meu?", cei care scriu propoziţii fără virgule, care nu-şi fac planuri de viitor, care n-au iubit niciodată, care nu zîmbesc cînd văd un copil mic, o pisică sau o vrăbiuţă.

Oamenii proşti sînt cei care n-au mîncat niciodată mere, pere sau piersici din copacul din grădină.

Oamenii proşti sunt cei goi în interior, un gol pe care niciun machiaj, niciun Cocos şi niciun 24 de litri de bere n-o să-l poată umple.

Niciodată.

What's this?

You are currently reading gospodi upasi at Shampoo addicted.

meta

§ 8 Response to “gospodi upasi”

  • Anonim says:

    o întrebare: tu ești fată sau băiat?

    p.s. ca să fiu înțeles corect, am găsit cuvinte în textul de mai puse la genul masculin.

  • Anonim says:

    znacit eu nu-s pafos :D

  • Adrian says:

    si lista poate continua

  • Anonim says:

    Foarte bun articol, doar că nu cred ca prostia să aibă ceva cu copiii, pisicile, vrăbiile sau pomii din grădină. Aş fi numit aceşti oameni puţin altfel - limitaţi )))

  • Morgane says:

    erau la genul masculin pt că se refereau la noțiunea de "om". Eu-s fată.

  • Anonim says:

    prost că nu am copac cu mere în grădină... ar trebui să dau vina pe părinți...

    prost că nu-mi fac planuri de viitor și trăiesc momentul


    prost că am pierdut 1 minut citind articolul

  • Morgane says:

    la tine metaforele îs literatură superioară sau cum?
    pentru tine explic: să mănînci mere din copac nu înseamnă să ai copac, şi să rupi mere. Înseamnă în general comuniunea cu natura.
    şi plan de viitor poneatie rastiajimoe. tăţ noi sîntem crutîe şi trăim momentul, pînă cînd mama şi tata nu ne mai dau bani şi realizăm că să cîştigi loteria nu-i aşa de uşor, şi ne găsim un loc de muncă, ceea ce deja e "plan de viitor".

    nu mai citi. Nu fi prost.

  • Anonim says:

    Îmi plac extrem de mult gîndurile tale. Sunt foarte fericit că am apăsat din greşeală pe profilul tău pe Torrents şi ţi-am accesat nu ştiu de ce blogul. Credeam că sunt singurul cu astfel de gînduri. M-am înşelat. Mulţumesc

§ Leave a Reply