i'm gonna be a fucking president

joi, 12 iulie 2012 § 5

      Mă deranjează la culme ceea ce se întîmplă în politica ţării noastre. Mă deranjează circul ambulant care la noi se numeşte Parlament/Guvern/Palatul Republicii. Mă deranjează clovnii care se trimit unul pe altul nahui pasiv la fiecare şedinţă, dar pe care trebuie să-i numeşti "conducerea ţării". De fiecare dată cînd mă uit la ştiri (rar, foarte rar) am un impuls nebun de a face 5 (sau cît acolo) ani de ştiinţe politice doar pentru a putea ajunge undeva mai sus şi să le spun tuturor ce cred despre ei şi să aud 5 milioane de oameni simpli în urma mea care sînt de acord.

Serios, odată chiar am vrut să-mi scriu un discurs. Cum dracu' poţi să vorbeşti ruseşte la o şedinţă a parlamentului unei ţări cu o SINGURĂ limbă oficială, ROMÂNA. CUM? Întrebaţi-l pe Vova, care vasăzică îl numeşte pe Mihai Ghimpu - Mişa.

Vova nu vine la şedinţe de parlament, Vova vine în dvor la păţănaşi. Vova nihuia n-o făcut cîţi ani o stat la conducere, şi acuma comentează la fiecare mişcare a conducerii noi.

Da, eu nu sînt de acord cu toată huineaua asta de naţionalism, "eu nu vorbesc cu tine în rusă învaţă limba de stat" şi chestii, dar nici chiar aşa domnule. Eu nu-mi permit să vorbesc astfel la şcoală, cu un profesor care e, în unele cazuri, cu 5 ani mai mare ca mine, dar tu-ţi permiţi în faţa unei ţări întregi care şi-a pus speranţele şi viitorul în mîinile tale?

Şi de ce 70% din şedinţele parlamentului constituie pricăleală unul de altul? Cravata, soţîa, pupăturile, cămaşa de culoare care nu trebu, flori, plăşinte, apă, ei vin acolo toţi ca la o tusovcă unde trebu mai întîi de apsudit fiecare cu şini mai nou să tusuie şi chestii de asta, apoi de trecut la ordinea de zi.

Şi după asta cineva aşteaptă societate civilizată? Oameni inteligenţi? Strategii economice? Ţara va primi ceea ce îi veţi da, dacă în fruntea acesteia stă o claie de măgari care nu ştiu din ce parte să tragă să le iasă lor mai mult, de unde aştepţi tu motivaţie într-un tînăr să dea BAC-ul şi să intre la universitate? Motivaţie într-un profesor cu salariu de 3000 de lei să înveţe noua generaţie? În oamenii cu mijloace materiale să mai rămînă în ţară? De unde?

Făceţi-vă ordine în cap şi în suflet, stimaţi şi onoraţi "politicieni", şi după asta aşteptaţi o schimbare. Tot ce mi-aţi arătat mie, personal, de cînd am început să înţeleg cîte ceva în politică, este circ ieftin. Asta e, circ ieftin şi murdar, dar mai ales murdar.

Singura reacţie adimisibilă:

What's this?

You are currently reading i'm gonna be a fucking president at Shampoo addicted.

meta

§ 5 Response to “i'm gonna be a fucking president”

  • Irina says:

    Am început să te iubesc după postul ăsta.
    #și eu cînd am început a conștientiza care-i treaba cu „politica” Republicii Md am vrut să fac științe politice ș pe urmă am trimis tet naibii. Ăștia de la conducere nu lasă loc pentru cei cu studii concret în domeniul lor, ei se vor doar pe ei cu economie sau drept finisat.

  • Anonim says:

    ha. i get what you mean. pe mine ma amuza cind a doua zi dupa vreo sedinta, la stiri apar subiecte precum: "x-ulescu l-a facut zaraza pe y-ulescu" sau "in parlament s-au facut gay unul pe altul". atita seriozitate, na.

  • Cristian says:

    La capitolul maturitate politică are de suferit întreaga societate. Clasa politică utilizează acest lucru pentru propriul avantaj, o ipostază a rezultatului manifestându-se chiar aici pe blog. Marea majoritate (inclusiv domnișoara autor - sper să fie primit drept critică constructivă și nu cu o atitudine de denial) consumă aparențele artificiale produse de clasa politică. Cine atrage atenția de pe aici la policy making-ul indiferent de apartenența politică ? Cine poate da o notă critică și obiectivă a activității clasei politice ? Atunci când consumi emotiv prostii cu cravată, soțÂie etc. are de suferit mult spiritul de observare, astfel reducându-se obiectivitatea.
    P.S. Nu-s simpatizant PCRM, însă get your facts straight. Incompetența și corupția guvernului Filat umbrește toate guvernele comuniste din perioada celor opt ani. E nevoie de exemplificare ? Ok. După aproximativ o lună de secetă a fost convocat guvernul într-o ședință extraordinară cu scopul de a ameliora consecințele negative a secetei. După sedință Filat afirmă că ei la guvern se roagă mult pt precipitații. Dacă e nevoie mai pierd încă 30min să găsesc sursa (să mă anunți). Deci: În era informațională, când până și bunicmea poate accesa prognoza meteo pe o săptămână, guvernul Filat, după 1 lună de inacțiune (incompetență)recurge la tactici de damage control (să nu piardă electoratul - anume cel religios) spunând că ei se roagă să fie precipitații.

  • Anonim says:

    sorry, da lu majoritatea politicienilor lii pohui de situatia din tara.Ei vreu numa sa-si imbogateasca averile si nimic mai mult.=/

  • Anonim says:

    Salut, sunt din Romania, imi place cum gandesti, cred ca te citesc multi "de dincoace". Iti iubesti locul, tara, felul de a fi, lucruri rare pe la noi in ultima vreme. Eu iti tin pumnii.

§ Leave a Reply