Fiecare viaţă,e o poveste.

marți, 4 ianuarie 2011 § 2



Insomnia,mă chinuie şi mă mănîncă de vie.

Omul e obişnuit şi-i stă în sînge să se plîngă de viaţă,e ca şi atunci cînd spui că te doare capu' sau că te-ai săturat,sau că ţi-e frig,sau orice altceva,doar pentru a rupe tăcerea,pentru că altceva n-ai ce spune, uneori nici nu e adevărat că te doare capu' sau ţi-e frig. Spui asta cum sughiţi,fără să vrei.

În acelaşi mod te plîngi de viaţă,pentru că omului niciodată nu îi e bine. Cu cît are mai mult,cu atît VREA mai mult. Mai mult,şi mai mult,şi mai mult. Nu vorbesc de bani,nu vorbesc de maşini,averi. Vorbesc de fericire. Părinţii tăi divorţează la 14 ani şi tu te apuci de droguri,intri la colegiu dar peste un an te exmatriculează,te căsătoreşti şi apoi afli că soţia ta nu poate face copii,adopţi unul care se apucă şi el de droguri,la bătrîneţe eşti arestat pentru că l-ai ajutat pe fiul tău să se ascundă de poliţie şi apoi mori de la infarct.

Ai povestit povestea vieţii tale,în doar 3 fraze. Însă ai omis cîte ceva. Ai omis cum te aşezai pe locul din faţă în maşina tatălui şi tot drumul dansaţi pe cîntece disco vechi,şi cum vă adunaţi toţi duminica în living să vizionaţi un film. Cum ai dat un chef de zile mari cînd ăia te-au primit la colegiu şi beţia nebună pentru care te-au exmatriculat. Trenul ăla cu scaune de piele unde ai văzut-o prima dată pe soţia ta şi cum ai stricat 10 sticle de şampanie încercînd să le deschizi cînd i-ai cerut mîna. Cît de tare ai plîns de fericire cînd copilul adoptat ţi-a spus prima dată "tata". Cît de tare l-ai strîns la piept pe fiul tău cînd el a intrat transpirat pe uşa din spate fugind de poliţie. De ce le-ai omis?

Fiecare om are o viaţă,dar există o poveste veche despre un om care a avut o viaţă perfectă,fără nici o situaţie rea,fără nimic negativ! Doar lucruri bune. Şi ştiţi ceva? Nu e nimic de povestit despre el...Nimic. Pentru că toată viaţa lui a fost DOAR perfectă,şi pe cine ar interesa povestea unei vieţi perfecte?

Fiecare viaţă,e o poveste. Fiecare persoană e o poveste. O poţi citi în ochi,o poţi citi de pe chip,însă fiecare o are pe a sa,fiecare a suferit,fiecare a fost fericit,iubit,urît,înşelat.

Opreşte un om pe stradă,oricine,du-l într-o cafenea şi porneşte microfonul unui dictofon şi roagă-l să-şi povestească viaţa. Apoi mai opreşte unul,şi încă unul,şi încă unul...vei realiza că fiecare om are un roman de scris,despre fiecare poţi face un film,fiecare are o viaţă trăită şi încă una în viitor de trăit.

Fiecare contează.

Fiecare e o poveste care nu se mai repetă.

Niciodată.

What's this?

You are currently reading Fiecare viaţă,e o poveste. at Shampoo addicted.

meta

§ 2 Response to “Fiecare viaţă,e o poveste.”

§ Leave a Reply